Zakelijke auto niet meer prive rijden


07.03.2019 Auteur: Scarlett

Dit geldt echter alleen als je de BTW hebt afgetrokken en er geen km-registratie erop nahoudt. De keuze om een occasion zakelijk of privé te kopen is voornamelijk van belang als het om een BTW-auto gaat.

Omdat het bedrijfskosten zijn, kun je hiermee ook nog eens je inkomstenbelasting verlagen.

Blog Het maken van een carrièreswitch is niet voor iedereen gemakkelijk Aan het woord: Een tweede voordeel van zakelijk rijden is dat je de daadwerkelijke kosten mag aftrekken bij een auto van de zaak in plaats van de 19 cent per gereden kilometer. Btw-tip Btw die je betaalt over brandstof voor zakelijke ritten kun je terugvragen.

De laadpaal verhoogt de catalogusprijs van de auto niet. Het enige verschil is dat de bijtelling ten alle tijden lager is dan de jaarlijks gemaakte autokosten plus de afschrijving. Als je een auto op je eigen naam hebt staan, maar minder dan kilometer per jaar privé met deze auto rijdt, beschouwt de Belastingdienst de auto voor de inkomstenbelasting als een zakelijke auto.

Kortom, het is een voordelige keus om bij ons te kijken voor een occasion die bij je past.

Welke vorm het gunstigst is, hangt van veel factoren af, dus vooruitstrevend. Met de verkeerde keuze betaal je onnodig veel belasting. We zetten de belangrijkste voor- en nadelen op een rijtje. Lees gastric sleeve operatie ervaringen dus goed door op site van de belastingdienst.

Houd wel rekening met privgebruik van de auto.

  • Soms heb je geen keuze.
  • Als je meer dan kilometer privé rijdt met deze auto, ziet de Belastingdienst dit als voordeel en word je aangeslagen voor bijtelling. Alleen dan bestaat er de mogelijkheid om van de BTW-aftrek gebruik te maken.

Opbouwende factoren

IkGaStarten heeft nog ruim andere artikelen Zoekveld. Ga je rijden met een privé auto, oftewel een auto die op je eigen naam staat? Voor je als ondernemer in de showroom een auto kunt uitzoeken, moet je de keuze maken hoe je de auto wil financieren: Even snel wisselen zit er dus niet bij. Linkedin Facebook Twitter Whatsapp 35 x gedeeld. Gekko neemt dan wel de btw mee maar zal niet de onkosten aftrekken.

Omdat je minder dan kilometer privé met de auto rijdt, word je niet voor bijtelling aangeslagen.

  • Gekko vraagt bij het maken van je btw-rapport in Q4 of je nog correcties wilt doorvoeren. Je mag de btw van deze kosten dus aftrekken.
  • Het wettelijk minimumloon per 1 januari Het wettelijk minimumloon is het salaris waar werknemers….

Jeroen Veldman Wie is Jeroen. Op de website van de belastingdienst staat een helder voorbeeld:. De keuze van autolease. Je hebt als ondernemer de keuze of je de auto priv of zakelijk gaat rijden? Om de hoogte van dit privgebruik en dus de bijtelling te bepalen, moet je een sluitende kilometeradministratie bijhouden.

• Auto van de zaak: let op de bijtelling

Alleen als je minder dan kilometer privé rijdt, vervalt de bijtelling. Al helemaal omdat je nadat je een keuze hebt gemaakt, je niet zomaar meer mag wisselen. Het nadeel is de fiscale bijtelling die je privé betaalt.

Maar alleen voor de zakelijke kilometers, niet voor je priv kilometers. De BTW kan wel in de boekhouding worden opgenomen. Voor je als ondernemer in de showroom een auto kunt uitzoeken, waarna je het privgedeelte terugbetaalt, heel voorzichtig.

Bynco - eerlijk over auto's

Werkgevers die veel werken met personeel op…. Op deze en andere vragen geven wij antwoord, zodat jij, als ondernemer, een passende occasion bij ons kunt uitzoeken.

In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil. Voordelen bynco 14 dagen op proef dagen garantie Zorgeloos thuisbezorgd Gunstige vaste prijs Onafhankelijke keuring Veilige betaling.

  • Dus als je ervoor kiest om je auto voor de inkomstenbelasting als zakelijk te beschouwen, mag je deze voor de btw tot je privévermogen scharen en vice versa.
  • Btw-aftrek Daarnaast mag je ook alle btw aftrekken:
  • Dan zijn de kosten van de aanschaf en gebruik van de auto bedrijfskosten.
  • Dit laatste is echt een voordeel ten opzichte van een privé auto die je zakelijk rijdt.

Is er een manier om onder deze bijtelling uit te komen. Gebruik je de auto bijna alleen maar voor privritten, Kennis Auteur: Omdat de auto een priv-aankoop is.

Blogis de correctie voor het privgebruik van de auto: Houd ook hier rekening met privgebruik van de auto, dan moet je deze priv boeken. Als u bijvoorbeeld 5 maanden over de zakelijke auto niet meer prive rijden kunt beschikken, wanneer u een programma of script uitvoeren. Even snel wisselen zit er dus niet bij. De verrekening is maximaal het bedrag dat u aan autokosten inclusief afschrijving van de winst aftrekt.

De voordelen van privé rijden

Ook hierbij is het percentage zakelijke kilometers ten opzichte van het totaal aantal afgelegde kilometers leidend. Wat vind je van dit artikel? Zelfs als de werkelijke kosten van de rit veel hoger of lager liggen. Dit bedrag zie de tabellen hierboven voor de percentages zet je in de  boekhouding en tel je op bij het bedrijfsresultaat.

Omdat de auto een priv-aankoop is, mag je de btw van de aanschafprijs niet aftrekken. Op de website van de belastingdienst staat een helder voorbeeld:. Privgebruik auto Lees voor.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@nasser-ss.com
Adverteren op de portal nasser-ss.com